De 10 voordeligste Europese zomerbestemmingen voor Nederlanders

Eindelijk, de zomer staat weer voor de deur! Tijd voor een welverdiende vakantie. Nog niets geboekt omdat je nog op een flinke aanbieding hoopt? Geen zorgen. Bij KAYAK zetten we 10 bestemmingen op een rij waar Nederlanders deze zomer voordelig kunnen genieten.

In onze zoektocht naar de voordeligste bestemmingen brachten we de totaalprijs voor de perfecte zomervakantie in kaart. We keken naar de gemiddelde prijs voor een retourvlucht, zes overnachtingen in een 4-sterrenhotel, een huurauto voor een week, zes maaltijden in een restaurant, een museumticket, drie cocktails op het strand of bij een bar én een kleine souvenir om mee naar huis te nemen.

Portugal en Spanje zijn het voordeligst

Porto en Madrid zijn dit jaar de voordeligste zomerbestemmingen. Een week Porto kost gemiddeld € 1.040,- en een week Madrid € 1.175,-. Ook andere Spaanse en Portugese steden zijn deze zomer goedkoop voor Nederlanders. Sterker nog: in de top 10 komen maar liefst vier Portugese én vier Spaanse bestemmingen voor. In het overzicht hieronder zie je welke bestemmingen nog meer voordelig zijn deze zomer:

Opvallend is dat alle bestemmingen uit de top 10 in Zuid-Europa liggen. Naast de Spaanse en Portugese bestemmingen komen ook het Italiaanse Rome en Milaan voor in de top 10.

Voordelig vliegen naar Rome en Milaan

Rome en Milaan zijn deze zomer voor Nederlanders het goedkoopst om naartoe te vliegen. Heen en weer naar Milaan kan al voor zo’n € 64,-. Ook is Rome met gemiddeld € 116,- voor een retourticket minder duur dan Spaanse en Portugese bestemmingen. Daarentegen zijn de verblijfkosten in de Italiaanse steden gemiddeld wat duurder. Zo betaal je in in Milaan het meest voor een maaltijd in een restaurant en is het in Rome vrij prijzig om te overnachten: zo’n € 893,- voor een week in een 4-sterrenhotel.

Cocktails zijn het goedkoopst in Porto

Terwijl Malaga de goedkoopste bestemming is om uit eten gaan, is Porto onverslaanbaar als het om cocktails gaat. Drie mojito’s in deze historische Portugese stad kosten slechts € 15,-. Ter vergelijking: in Rome en Madrid ben je het dubbele kwijt en in Ponta Delgada (Azoren) ben je met € 20,- per mojito(!) helemaal duur uit.

 

Meer reisinspiratie opdoen en voordelige vliegtickets vinden? Probeer onze Explore tool eens uit. Hiermee ontdek je in één oogopslag naar welke bestemmingen je het voordeligst kunt vliegen.