Onze website gebruikt cookies voor technische, analytische en marketingdoeleinden. Je gaat hiermee akkoord, als je verder gaat met browsen. Zie meer info. sluiten

Uitleg over trends & tips in prijzen

Uitleg over trends & tips in prijzen

Bij de beslissing of je nu moet kopen of beter kunt wachten om te zien of de prijs nog daalt, raden we je aan om een goede prijs op een route direct te boeken. Onze prognoses over trends in prijzen vormen aanvullende informatie en we raden ook aan om onze algemene wanneer te boeken richtlijnen te gebruiken.

Hoe genereren wij prijsprognoses?

Reizigers doen elk jaar meer dan een miljard verzoeken om reisinformatie op de websites van KAYAK en mobiele apps. Wij analyseren deze aanvragen om te kunnen voorspellen of de prijzen voor bepaalde bestemmingen en data in de komende zeven dagen mogelijk gaan stijgen of dalen.

Onze wetenschappers ontwikkelen deze prognoses over de vluchtprijzen met behulp van algoritmen en wiskundige modellen. Voorspellingen op basis van het verleden kunnen nooit perfect zijn, we kunnen daarom ook niet garanderen dat ze correct zijn. Om deze reden informeren we je ook over de betrouwbaarheid van de statistische analyse.

Wij controleren en meten dagelijks de nauwkeurigheid van onze prognoses middels het volgen van een bepaald aantal vluchten gedurende de komende zeven dagen (of, afhankelijk van wat korter is, tussen je zoek- en vertrekdatum) en de voorspellingen die we oorspronkelijk hebben uitgegeven, waarna we verifiëren of de prognoses correct waren of fout bleken te zijn.