Uitleg over trends & tips in prijzen

Uitleg over trends & tips in prijzen

Vraag je je af of het verstandig is om een vliegticket beter direct te kopen of nog even te wachten? Onze prijsvoorspelling is een handig hulpmiddel hierbij. Bekijk ook onze algemene wanneer te boeken richtlijnen.

Hoe genereren wij prijsprognoses?

Reizigers voeren elk jaar meer dan een miljard zoekacties uit via KAYAK, via onze website en mobiele apps. We analyseren deze aanvragen om te kunnen voorspellen of de prijzen voor bepaalde bestemmingen in de komende zeven dagen mogelijk gaan stijgen of dalen.

Onze data-analisten ontwikkelen de prognoses over vluchtprijzen met behulp van algoritmen en wiskundige modellen. Voorspellingen op basis van het verleden kunnen nooit perfect zijn, dus kunnen niet garanderen dat ze correct zijn. Om deze reden geven we via de tool ook de mate van betrouwbaarheid aan voor de analyse.

Bij KAYAK controleren en meten we dagelijks de nauwkeurigheid van onze prognoses door het volgen van een bepaald aantal vluchten gedurende de komende zeven dagen en deze te vergelijken met voorspellingen die we in het verleden hebben gedaan. Op die manier verifiëren we of de prognoses correct waren of fout bleken te zijn.