Digitale detox: 10 bestemmingen voor een vakantie zonder wifi en smartphone

In Amerika is het al langer een trend, maar ook in Nederland hoor je het steeds vaker: digitaal detoxen. Een vakantie zonder wifi, smartphone, tablet en laptop. Geen mails van je werk checken en zelfs geen belletje naar het thuisfront. We stelden een top 10 samen van de populairste bestemmingen onder Nederlanders waar de kans op wifi in het hotel het kleinst is.

Vooral het Cubaanse Havana een Aziatische steden blijken een oase voor digitale rust:

Top 10 bestemmingen voor een digitale detox

Bestemming % hotels zonder wifi
Havana 98%
Manilla 27%
Seoul 27%
Mumbai 25%
Beijing 24%
Tokyo 24%
New Delhi 24%
Shanghai 24%
Marrakech 23%
Osaka 23%

Cuba: 98% van de hotels in Havana heeft geen wifi

Cuba blijkt de perfecte bestemming voor een digitale detox. Havana prijkt bovenaan de lijst, op ruime afstand gevolgd door de nummer twee Manilla. In de Cubaanse stad met Caribische flair heeft 98 procent van de hotels geen wifi.

In Manilla en Seoul vaak geen toegang tot de digitale snelweg

In de Filipijnse hoofdstad Manilla heeft 27 procent van de overnachtingsplekken geen beschikking over een wifi-verbinding. Hetzelfde geldt voor Seoul, de hoofdstad van Zuid-Korea. Hoewel verschillende technologische wereldspelers in Zuid-Korea gevestigd zijn, blijkt het land zelf een oase voor digitale rust.

In Manilla is meer te doen dan het kijken van kattenfilmpjes

De Indiase stad Mumbai mag dan een immense en drukke stad zijn, maar in maar liefst een kwart van de hotels is geen toegang tot een wifi-netwerk mogelijk. Kortom: de perfecte mogelijkheid voor om je volledig over te geven aan de kleurige en bruisende Indiase cultuur.

Beijing: bijna een kwart van de hotels doet niet aan wifi

Wie zich in Beijing begeeft, kan zich veel beter vergapen aan de wonderen in de Verboden Stad of aan de Chinese Muur dan een saaie hotelkamer. De noodzaak van internet in hotels is er een stuk minder: in maar liefst 24 procent van de hotels is zelfs helemaal geen wifi beschikbaar.

Andere steden waar je de verleiding van digitale prikkels makkelijker kunt weerstaan zijn onder andere New Delhi (24%), Shanghai (24%) ,Tokyo (24%) en Osaka (23%). Voor mensen die hun Digitale Detox liever dichterbij huis zoeken, is Marrakech de beste optie. In deze stad biedt bijna een kwart van de hotels geen toegang tot een wifi-netwerk.

Ook toe aan een digitaalvrije vakantie? Start hier met het plannen van je digitale detox.

*Het onderzoek is gebaseerd op de 100 meest populaire bestemmingen van 2017 onder Nederlanders op KAYAK.nl in de periode van 1 januari 2017 tot en met 25 juni 2017. Het wifi-aanbod is per bestemming geanalyseerd aan de hand van alle beschikbare hotels op KAYAK. Vanuit hier is berekend welk percentage van de hotels wel of geen wifi aanbiedt. Dit aanbod kan variëren en is gebaseerd op tijd of bandbreedte zoals hierboven is beschreven.